Ga naar de inhoud Ga naar de zoek functie

Rioolaansluitingen

Wil u een plaatsing, wijziging of uithaling van een rioolaansluiting? Dit kan u gemakkelijk online aanvragen. U krijgt dan meteen de offerteprijs. Na uw akkoord komt onze medewerker langs om de uitvoering te bespreken.

 

Instructies en vragen

 

Rio-link is verantwoordelijk voor het gedeelte van de rioolaansluiting dat in het openbaar domein ligt. Dat is vanaf de straatriool tot aan de rooilijn. Dit houdt in dat u de aansluiting niet zelf mag realiseren. U dient enkel het afvalwater en het regenwater van uw perceel in gescheiden buizen aan te leggen tot aan de rooilijn.

 

Iedereen is verplicht aan te sluiten op de openbare riolering als die voorzien is. Afhankelijk van de bouwplaats kunnen bijkomende bepalingen van toepassing zijn (bv. of u een septische put dient te plaatsen) of opgenomen worden in de bouwverordening of in de milieuvergunning. Ook een keuring van het afvoersysteem op uw privédomein is verplicht.

 

Lees eerst deze instructies en voorwaarden vóór u een aanvraag doet:

Als de rioolaansluiting 160 mm of kleiner is, dan gaat het om een kleine aansluiting. Vanaf 200 mm gaat het om een grote aansluiting.

 

Meer informatie hierover vindt u in de brochures bij publicaties. Informatie over drinkwateraansluitingen vindt u op www.water-link.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Hiervoor is plaats voorzien in de aanvraagformulieren hieronder.

  

Aanvraag

 

Een kleine aansluiting moet minstens een maand vóór de gewenste uitvoeringsdatum aangevraagd worden door de eigenaar of syndicus. U vindt de offerteprijs op de laatste pagina van uw aanvraag en kan daar ook meteen online bestellen. 

Een grote aansluiting moet minstens drie maanden vóór de gewenste uitvoeringsdatum aangevraagd worden. Na uw aanvraag ontvangt u een offerte via e-mail. U bestelt als u de offerte ondertekend terugstuurt.